Τρίτη Ηλικία
Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κυριάκος Ρέππας έχει παρακολουθείσει πάνω από 1000 άτομα 3ης ηλικίας, έχει καταρτιστεί στο LLL του ESPEN “Nutrition in the Elderly” το 2013, ενώ από το 2012 συνεργάζεται ως υπεύθυνος διαιτολόγος στον ξενώνα υποστηριζόμενης διαβίωσης “Αρήτη” και από το 2022 στον ξενώνα υποστηριζόμενης διαβίωσης ΝΕΑ ΘΑΛΠΗ στον Άγιο Στέφανο. Τόσο στους ξενώνες όσο και στα διαιτολόγια που δίνονται για την κατ΄οίκον νοσηλεία ή την καθημερινή διατροφή υπάρχει έντονο το στοιχείο της εξατομίκευσης και της προσαρμογής στις δυσκολίες του κάθε περιστατικού.
Γίνεται προσπάθεια να:
ικανοποιούνται όλες οι ιδιαιτερότητες, οι προτιμήσεις και οι επιθυμίες κάθε ατόμου ξεχωριστά
υπάρχει μεγάλη ποικιλία και αίσθηση οικογενειακής φροντίδας και ατομικής αποκλειστικότητας, προσαρμόζοντας το διαιτολόγιο στο άτομο και όχι το άτομο στις ανάγκες της δίαιτας
τροποποιείται το πρόγραμμα σίτισης για κάθε άτομο ξεχωριστά (εξατομικευμένη φροντίδα) φροντίζοντας ώστε το ημερήσιο διαιτολόγιο να συναντά τις απαιτήσεις οποιασδήποτε πάθησης ή κατάστασης
δίνονται οι σωστές οδηγίες λωστε να δημιουργούνται τα κατάλληλα γεύματα με την κατάλληλη σύσταση και υφή, ώστε να ικανοποιούνται οι ειδικές απαιτήσεις εντερικής σίτισης ή σίτισης από το στόμα με πολτοποιημένα τρόφιμα για καταστάσεις όπου απαιτούνται τέτοιοι χειρισμοί, όπως σε γαστροστομίες, σύνδρομο δυσκαταποσίας κ.α.
καταρτιστεί ειδικό διαιτολόγιο για ιδιαίτερες καταστάσεις όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιοπάθειες, αντιπηκτική αγωγή, παθήσεις πεπτικού, νεφροπάθειες, νευρολογικά προβλήματα, άνοια κ.α.